Website software

Ook als u geen verstand van HTML of CSS heeft is het mogelijk om zelf uw zakelijke website te maken. Met diverse tools is het zelf bouwen van een website prima te doen. Zo zijn er een aantal platformen waarop het kan. Op bijvoorbeeld Weebly kunt u vrij eenvoudig een website maken. U bent dan wel gebonden aan de opties die u met dat specifieke platform heeft.

U kunt ook een website installeren op uw eigen webhosting pakket. U kunt dan de website ook gemakkelijker verhuizen als die behoefte ontstaat. Wat u daarvoor nodig hebt is een content management systeem. Online zijn er een aantal content management systemen aan te schaffen. Na het downloaden kunt u de bestanden kopiëren naar uw webhosting. De meeste content management systemen kunt u uitbreiden met behulp van add-ons.

Houdt u graag het heft in eigen handen? We verwijzen u graag naar het artikel CMS systeem, wat is het? dat hierover gaat. Kennis over het bouwen van websites is niet nodig. Met een content management systeem is uw website probleemloos in elkaar te zetten. Wijzigingen doorvoeren kan gemakkelijk met het beheerpaneel dat met het CMS pakket wordt meegeleverd.

Via het CMS programma zal ook de informatie voor de zoekmachines op de juiste manier worden ingesteld. Dit zijn dingen die wellicht niet direct zichtbaar zijn voor u, maar wel belangrijk zijn.