Uw website laten samenstellen

Wilt u een website in elkaar zetten? Voor het bouwen van een site bestaan verschillende opties. Het is mogelijk om de nieuwe website op een bestaand platform zoals Wordpress.com te maken. U kunt verder gebruik van eigen webhosting maken om uw site op te bouwen. In dat geval zult u van een content management systeem gebruik maken.

Minstens zo belangrijk als de hosting en het domein, is het content management systeem. Dit onderwerp wordt extra belicht op de pagina Je website laten bouwen met CMS pakket. U kunt met het CMS pakket dat daar wordt beschreven ook producten en diensten verkopen waarbij de betaling online verloopt. U kunt het pakket aan zowel Mollie als TargetPay koppelen. Biedt u downloadbare producten aan zoals videotrainingen en e-books? Dan kan de klant na een succesvolle betaling direct uw producten downloaden. Als u serieus bent met uw website plannen dan ontkomt u er niet aan om serieus te kijken naar de verschillende content management systemen die er op de markt zijn.

U kunt de bronbestanden van een content management systeem eenvoudig overzetten naar uw hosting pakket. Het CMS pakket zal de installatieprocedure starten tijdens uw 1e bezoek aan de site. Verschillende relevante website instellingen kunnen daarbij worden ingevoerd. Voor de installatie van het CMS pakket is nauwelijks technische kennis nodig. De stappen die nodig zijn voor het installeren worden uitvoerig op de website van de aanbieder omschreven. Het CMS systeem kan ook door de aanbieder op uw webhosting pakket worden geïnstalleerd als u dat wenst. Omdat u het systeem aan de auto updates kunt hangen, blijft u een veilige website houden. Ook in de toekomst.

Vaak zitten er een aantal thema’s bij het CMS systeem waaruit u een keuze kunt maken. Zo is het niet nodig om speciaal een grafisch ontwerp in elkaar te laten zetten. U kunt per onderdeel van uw site instellen wat de belangrijkste zoektermen zijn. Het voordeel daarvan is dat deze bij een bezoek door de zoekrobot meteen correct worden doorgegeven. Deze zoektermen zullen vervolgens door de zoekmachines aan uw site worden gekoppeld.