Uw site samenstellen met een CMS pakket

Er is geen kennis van HTML nodig om uw eigen website te maken. U voert gewenste veranderingen door via het beheerpaneel van het CMS pakket. Een website maken is zo niet lastig. U kunt de pagina CMS betekenis doornemen wanneer u wel benieuwd bent geworden naar een goed content management systeem voor het beheer van uw website. Op verschillende vlakken heeft u voordeel wanneer u een content management systeem gebruikt. Voor het bouwen van een simpele website kunt u uit meerdere pakketten kiezen. Bezoekers kunnen via een formulier een bericht naar u sturen. De velden van dit contactformulier kunt u zelf veranderen. Het systeem zal ingevulde spam negeren en niet doorsturen naar u. Dit zorgt ervoor dat u zo min mogelijk spam ontvangt via uw eigen website. Met een CMS pakket is ook prima te werken als u geen verstand van de achterliggende techniek heeft.

Tijdens het uitvoeren van het installatiescript heeft u de gelegenheid om een admin account aan te maken. De door u gewenste aanpassingen zijn via het beheerdersaccount door te voeren. Ook voor het gebruik van het beheerpaneel is geen diepgaande kennis van de techniek nodig. De programmeurs hebben de belangrijkste werkzaamheden reeds voor u gedaan.

Het is mogelijk om extra beheeraccounts aan te maken. Dit is handig wanneer u samen met anderen het beheer van de website wilt doen. Het is dus niet nodig om het gebruikersnaam en het wachtwoord van uzelf aan anderen te geven. De ander kan zijn eigen inloggegevens gebruiken om in te loggen binnen het beheergedeelte. Natuurlijk kan een gebruiker zijn wachtwoord vergeten. Via het inlogformulier kunnen instructies worden opgevraagd voor wachtwoordherstel. Wanneer het e-mailadres bekend is binnen het content management systeem, dan zullen de instructies naar het e-mailadres worden gestuurd.