Uw eigen startpagina op touw zetten

Wellicht heeft u bij een bestaande startpagina website al eens een dochterpagina aangemeld. En zit u nu na te denken om uw eigen startpagina website te beginnen. Deze optie is mogelijk. Ook voor mensen zonder kennis van websites maken is dit mogelijk. U kunt dit met een startpagina script doen. Meer informatie is op te vragen via Goede startpagina. Een dergelijk script is in de programmeertaal PHP gemaakt. Voor een paar tientjes heeft u al zo een handig startpagina script. Een aanpassing verricht u met behulp van een speciale beheeromgeving.

Staat u gebruikersregistratie toe, dan kunnen anderen ook een startpagina aanmaken op uw website. De mogelijkheid voor bezoekers om zich aan te melden kunt u op elk tijdstip aan en uit zetten. Het aanmelden van een nieuwe gebruiker kan door een registratieformulier in te vullen. Met een eigen account kan vervolgens worden ingelogd en kunnen startpagina’s worden beheerd.

Ook kan men een betaalde link toevoegen aan uw website. De link wordt meteen na de betaling geplaatst. Het aanmaken van een eigen startpagina is dan niet nodig. De link kan worden toegevoegd aan een startpagina die reeds bestaat of aan de voorpagina van uw website. Hiervoor zijn eenvoudig afzonderlijke tarieven te hanteren. Een uitstekende keuze wanneer u alleen een link wilt en geen tijd heeft voor een nieuwe startpagina maken.

Naast links kunt u allerlei andere dingen op uw startpagina plaatsen. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld het inlezen en weergeven van het meest recente nieuws. Van diverse websites kunt u het nieuws inladen en in uw eigen layout tonen. Het tonen van andere informatie naast een linkoverzicht is zo een optie. U kunt de verschillende dochterpagina’s hun eigen subdomein geven. Een bezoeker kan via dat subdomein snel een specifieke startpagina bereiken. Bezoek snel de link die eerder in dit artikel is genoemd om zelf een startpaginascript aan te schaffen.