Tools voor website bouwen

Staat het maken van een website op uw planning? Daarbij zal het noodzakelijk zijn om een aantal dingen te regelen. In eerste instantie is het raadzaam een eigen domeinnaam te registreren. Kies voor een gemakkelijk in te typen naam. Ook dient u een webhosting pakket af te sluiten. Het is van belang dat u de bestanden kopieert naar de webserver.

Een CMS pakket zal vaak in de scripttaal PHP zijn geschreven. PHP scripts draaien zal bij de meeste aanbieders van webhosting mogelijk zijn. Het is wel raadzaam om dit even te checken voordat u een webhosting pakket afsluit. Daarnaast is het verstandig om te controleren of het aanmaken van databases met het pakket is toegestaan.

U zou kunnen raadplegen wanneer u nog op zoek bent naar een content management systeem. Bij het CMS programma wordt de mogelijkheid geboden om een demo website te bekijken. Op basis van onder andere de demo website kunt u besluiten om het CMS programma te kopen of niet.

U kunt per pagina de zoekwoorden en een beschrijving voor de zoekmachines toevoegen. Zoekmachines zoals Bing en Google gebruiken deze meta gegevens voor het koppelen van uw website aan de juiste keywords. Op een zakelijke website kunt u eenvoudig een klantoverzicht plaatsen. In het klantenoverzicht is per individuele klant te beschrijven wat u voor de klant gedaan heeft.

U kunt de formulieren op uw site heel makkelijk aanpassen. Uit welke velden de formulieren precies bestaan kunt u zelf beslissen. Daarbij kunt u velden zo instellen dat deze verplicht ingevuld moeten worden. Per e-mail zult u de gegevens ontvangen die de bezoeker heeft ingevuld.