Tools voor site beheer

Met een speciaal programma wordt het maken van uw site sterk vereenvoudigd. Men spreekt daarbij wel van een content management systeem. Tevens als u niets weet over websites bouwen, is het CMS pakket zo opgezet dat u toch op een simpele manier pagina’s kunt aanmaken. U kunt naar het artikel CMS betekenis navigeren in het geval dat u meer informatie over CMS systemen wilt. Op die website zult u een link vinden die verwijst naar een Nederlandstalig CMS pakket dat geschikt is voor de zakelijke site.

Het is niet gecompliceerd om een nieuwe pagina aan te maken op uw website. Men heet het controlepaneel zo in elkaar gezet dat het makkelijk te gebruiken is. Een account voor de beheergedeelte laat u door het script aanmaken. Daarbij kunt u nieuwe accounts aanmaken voor anderen. Ontstaat na een tijd de behoefte om het beheer van de website uit te besteden? Met een CMS is dat simpel te doen. Er is een grote kans dat de ander al eens met het betreffende CMS pakket heeft gewerkt.

Een PHP inlogscherm schermt het beheergedeelte af. Zo kunnen alleen bevoegden beheerderstaken uitvoeren. Foute invoer wordt door het systeem herkend en niet verwerkt. Het voordeel is dat uw website daarvoor minder kwetsbaar is voor hackers. De formulieren op uw website houden uit zichzelf spam tegen. Er is daarbij een beheerscherm voor het aanmaken van een klantenoverzicht op uw website. Het is mogelijk om bij iedere klant een logo toe te voegen. Is er na enige tijd de wens om een klant uit het overzicht te verwijderen? Een klant is simpel weer van uw website af te halen.