Site hulpmiddelen

Om als onderneming online gevonden te kunnen worden, is een eigen website essentieel. Daarvoor zijn een aantal dingen nodig. Zo zult u webhosting moeten aanschaffen. Daarbij dient u na te denken over een eigen domein. Daarnaast is het verstandig om gebruik te maken van een content management systeem voor het beheer van uw website.

U kunt met behulp van een tool uw zakelijke website samenstellen. Men duidt zo een tool aan met de term content management systeem. Over dergelijke tools kunt u middels het artikel afkorting CMS meer te weten komen. Het CMS pakket is na de koop meteen te installeren.

Het installatie script zal worden aangeroepen bij uw eerste bezoek aan uw website direct na het overzetten van de bestanden. Tijdens de installatie kunt u de algemene gegevens van uw zakelijke website voor de zoekmachines instellen. Er wordt u tevens gevraagd de inloggegevens voor uw beheerdersaccount in te voeren. Met dit beheeraccount kunt u via de beheeromgeving wijzigingen aanbrengen aan uw website.

Het systeem is zo in te stellen dat updates automatisch worden geïnstalleerd. Met uw licentiesleutel kan het systeem kijken of er een nieuwe versie geïnstalleerd kan worden. Een nieuwe versie wordt automatisch opgehaald en geïnstalleerd. U wordt per e-mail op de hoogte gebracht bij een update. De mogelijkheid om producten en diensten met behulp van uw site aan te bieden wordt geboden door hetCMS pakket. Tevens kan de betaling via uw website verlopen. De producten kunnen meteen worden verstuurd na de betaling. De tekst van de e-mail die naar de koper wordt verstuurd, kunt u aanpassen.