Nieuwe startpagina online zetten

Een startpaginascript is een bepaald type CMS. Met een startpaginascript kunt u zelf een startpagina website runnen zonder dat u veel kennis van sites maken hoeft te hebben. De startpagina’s die u op uw website kunt maken zijn in feite dochterpagina’s van uw hoofddomein. Er zal geen limiet op het aantal dochterpagina’s dat u kunt aanmaken zitten. Er wordt aan iedere dochterpagina een eigen subdomein gekoppeld. U hoeft deze subdomeinen niet zelf steeds aan te maken in de nameserver. Een expert kan u ondersteunen bij het instellen hiervan op uw webruimte.

Kijk op wanneer u meer over het startpaginascript en de diverse mogelijkheden wilt lezen. Een startpaginascript is doorgaans niet te prijzig.. Bezoekers kunnen een eigen startpagina beginnen door zich aan te melden op de registratiepagina. Daarna kunnen ze inloggen en hun eigen startpagina maken. De gebruiker maakt een eigen startpagina met een simpel formulier aan.

Verder heeft het startpaginascript waar u via de link over kunt lezen een andere interessante feature. Deze inkomsten kunt u halen uit het verkopen van links op de verschillende dochterpagina’s van uw site. De plaatsing van de betreffende links hoeft u niet zelf te doen. Daarbij is het wel belangrijke dat uw website echte bezoekers aantrekt. Het verkopen van de links zelf verloopt daarentegen volledig automatisch.

Voor het maken van een goede website spelen wel verschillende dingen een rol. Het allerbelangrijkst is dat u de website bouwt voor de bezoekers. En het mag ook niet lang duren voordat de website geladen is. Is het mogelijk om HTTPS te gebruiken, doe dit dan. Blijkt uit het gedrag van de bezoeker dat u een waardevolle website heeft? Uw website zal dan door de zoekmachines een hogere waardering krijgen.

Het zal meestal om een Nederlandstalige startpagina gaan. Startpagina’s zijn nu eenmaal typisch Nederlands. De structuur en de opmaak zoals wij die van de startpagina’s kennen zul je niet snel in andere landen vinden. Men gebruikt de programmeertaal PHP voor het maken van het script. Het script zal in de regel gebruik maken van een database. De installatie van het startpaginascript is niet lastig. Er is vaak vanuit de aanbieder ondersteuning te krijgen voor het script.