Je website laten maken met CMS

U zult voor een eigen website webhosting nodig hebben en tevens een domeinnaam en een CMS pakket. Allereerst is het belangrijk dat u een webhosting pakket afsluiten. Er zijn verschillende prijsklassen waarbinnen webhosting aangeboden wordt. De hosting wordt in verschillende prijsklassen aangeboden. Upgraden zonder downtime is in de regel mogelijk. Iets anders wat belangrijk is, is een eigen domeinnaam. Een eigen domein is al helemaal belangrijk als het om een website voor uw bedrijf gaat. U betaalt vandaag de dag voor een domein jaarlijks niet meer dan 10 euro.

Als u kiest voor CMS software dan schaft u dit online betaalbaar aan. De registratie van een eigen domein en het afsluiten van een webhostingpakket zijn dan ook noodzakelijke stappen. Het voordeel van CMS software is dat u meer mogelijkheden heeft wat betreft uitbreiden. Bij een online platform bent u vaak gelimiteerd qua opties. Bij CMS software is deze afhankelijkheid er in een stuk mindere mate. Over CMS pakketten kunt u meer lezen op de pagina Eenvoudige website laten samenstellen.

Mogelijk wilt u graag van content management software gebruikmaken. Wat dan ook verstandig is, is het kopen van webhosting en het registreren van een eigen domeinnaam. Aan een CMS pakket is relatief gemakkelijk aanvullende functionaliteit toe te voegen. Vaak bent u beperkt qua opties die een website builder biedt. Er is een sterke mate van afhankelijkheid van de opties die aanbieder heeft ontwikkeld. U kunt de bestanden vrij eenvoudig op de server zetten. Bij uw eerste bezoek wordt de installatie gestart. Verschillende relevante website instellingen kunnen daarbij worden ingevoerd.