Het maken van een eigen portaalsite

Startpagina’s rondom een bepaald thema vormen een essentieel onderdeel van een startpagina website. Een bezoeker kan middels het eigen subdomein van een startpagina makkelijk naar de betreffende startpagina navigeren. De PHP code van het script kijkt welke dochterpagina wordt aangevraagd en haalt de juiste content op. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker de correcte startpagina te zien krijgt. Het is dus niet nodig om zelf iets te programmeren. U kunt een script waar de functionaliteit al inzit, voor nauwelijks geld vast aanschaffen. Het systeem installeren is niet moeilijk. Men heeft het inlogsysteem verder zo veilig mogelijk gemaakt.

Met een startpagina script zal het beheer van uw website eenvoudig te doen zijn. Het idee is dat het script op uw webruimte wordt geïnstalleerd. Bij ieder bezoek aan de site zal de server de PHP code van het script uitvoeren. De juiste pagina inhoud wordt opgezocht in de database en naar de browser verstuurd. Zo krijgt de bezoeker de startpagina te zien die bij het subdomein hoort. Met een al bestaand script hoeft u niet meer zelf een script te ontwikkelen. Het artikel Startpagina website ontwikkelen tips kunt u lezen wanneer u wel nieuwsgierig bent naar zo een script. Zo een script bevat de functionaliteiten die van belang zijn voor een eigen startpagina website. Met een al bestaand startpagina script kunt u direct werken aan de inhoud van uw website.

U kunt een blokje met het laatste nieuws aanmaken op het moment dat u dat wilt. En het is mogelijk om informatieve teksten te plaatsen. Het toevoegen van een nieuwsblokje is makkelijk te doen. U kunt rubrieken ook voorzien van stukjes informatieve tekst. Een andere mogelijkheid is een weerkaartje of knop aan een dochterpagina toevoegen.