Eenvoudige website laten samenstellen met CMS programma

Wilt u zelf een website beginnen? U kunt kiezen uit diverse opties voor het maken van een eigen site. U kunt de website met behulp van een website builder in elkaar zetten. Ook is het mogelijk om een eigen webhosting pakket te gebruiken. In dat geval zult u van een content management systeem gebruik maken.

Zou u graag zelf een site bouwen? U kunt kiezen uit diverse opties voor het maken van een eigen site. Het is mogelijk om de nieuwe website op een bestaand platform zoals Wordpress.com te maken. Maar u kunt ook een website installeren op uw eigen webhosting pakket. U maakt dan gebruik van een content management systeem. Over CMS pakketten kunt u meer lezen op de pagina Website voor ondernemer.

CMS software is online betaalbaar aan te schaffen. Dan is het ook raadzaam om webhosting af te sluiten en een eigen domein te registreren. Aan een CMS pakket is relatief gemakkelijk aanvullende functionaliteit toe te voegen. Bij een online platform bent u vaak gelimiteerd qua opties. U bent afhankelijk van de mogelijkheden die de aanbieder geprogrammeerd heeft. U kunt de bronbestanden van een content management systeem eenvoudig overzetten naar uw hosting pakket. Gedurende het 1e bezoek wordt het installatiescript aangeroepen. Daarbij kunt u verschillende belangrijke instellingen doorgeven.