Een website laten samenstellen

Gebruikt u een CMS systeem om uw website te maken, dan is het niet ingewikkeld om te doen. Kunt u een computer besturen, dan weet u eigenlijk alvast genoeg. Met behulp van een beheergedeelte is het extra eenvoudig. De website zal na een aanpassing direct in de nieuwe stijl worden getoond. Kennis aan uw kant over de techniek is niet nodig. Het is niet nodig om iets over kleurcodes te weten om een kleur te veranderen. De kans is groot dat u het beheeromgeving enigszins meteen begrijpt. Dikwijls zorgt het CMS verder voor een scheiding tussen de content en de layout.

Indien u wilt kunt u derden toegang tot het beheeromgeving geven. Dat is een ander belangrijk van voordeel van een CMS systeem. U kunt in een team werken wanneer u dat wilt. Meer er over is te lezen op de pagina afkorting cms. U hoeft zo niet uw eigen inloggegevens aan iemand te geven. Tevens zal het zelden nodig zijn om iemand FTP toegang te geven tot de server. Hoogstens om updates uit te voeren aan het basissysteem of extensies te installeren. Maar voor het uploaden van plaatjes zal het niet nodig zijn.

U kunt met een CMS de relevante meta tags toevoegen aan iedere pagina. Het gevolg is dat uw positie in de zoekresultaten van Google beter wordt. Een systeem waarmee dat kan vindt u middels de bovenstaande link.

Tevens het inladen van een eigen HTML ontwerp is mogelijk. U kunt dit door een webdesigner laten opbouwen.

Vervolgens kan het ontwerp in het CMS systeem ingelezen worden. Dit is echter niet verplicht. Er worden tevens een aantal layouts meegeleverd met het CMS systeem waaruit u een keuze kunt maken.