Een uitgebreide advertentiesite bouwen

Men kan uitgebreide mogelijkheden in het script hebben ingebouwd. Daarbij kunt u doorgaans ook verdienen aan de zogeheten topadvertentie. Met een topadvertentie blijven adverteerders bovenaan in het advertentie overzicht staan. Uit welke opties een adverteerder kan kiezen, is door u volledig te bepalen.

Via marktplaats CMS vindt u een script waarmee het bouwen van een startpagina site goed kan. Voor het ontwikkelen is de scripttaal PHP gebruikt. Er dient verder een database aangemaakt te worden op uw webhosting. Ook wanneer u niets van de techniek weet, kunt u waarschijnlijk goed werken met het advertentie script. Met dit beheerdersaccount kunt u op latere tijdstippen toegang krijgen tot het beheerpaneel.

Via het registratieformulier kan een nieuwe adverteerder zich vrij makkelijk aanmelden op uw advertentie website. Het script maakt na het invullen van het registratieformulier een account aan voor de nieuwe adverteerder. Via het account kunnen advertenties op de website worden geplaatst. Ook kunt u extra opties aanbieden bij het plaatsen van een advertentie, waaraan u een bedrag kunt koppelen.

Het script ondersteunt diverse betaalproviders. Zowel Mollie als DigiWallet zijn aan het script te koppelen. U mag zelf kiezen welke betaalprovider u gebruikt.Welke betaal gateway u uiteindelijk gaat gebruiken, mag u zelf bepalen. Betalen via deze betaalgateways is voor Nederlandse en Belgische klanten heel eenvoudig.

U kunt instellen hoe de paginanummering eruit ziet op de site. Ook stelt u gemakkelijk in hoeveel advertenties per pagina dienen te worden weergegeven. Ook wijzigt u hier heel eenvoudig de op de website gebruikte kleuren.