Een nieuwe CMS website maken

U zult een aantal zaken moeten regelen als u een eigen website gaat maken. Een eigen domein is nodig. Probeer de domeinnaam relatief kort te houden als u wilt dat mensen uw domeinnaam onthouden. Probeer daarbij te kiezen voor een domeinnaam die enigszins beschrijvend is voor de website. U zult ook een webhosting pakket tot uw beschikking moeten hebben. Het aanbod is zeer groot. Het is verstandig een pakket aan te schaffen waar u de beschikking over een database krijgt. Tenslotte is het namelijk een goed idee om een CMS pakket te gebruiken en deze zal veelal de gegevens in een database opslaan.

Vaak zal een CMS systeem met de programmeertaal PHP gebouwd zijn. De meeste webhosting partijen ondersteunen de scripttaal PHP. Dit betekent ook dat u best veel keuze heeft qua webhosting. U kunt de pagina cms betekenis doornemen voor meer tips rondom het beginnen van een eigen website. Als u niet veel kennis van de techniek heeft, is een CMS juist een uitkomst.

De prijzen van webhosting zijn vandaag de dag niet hoog. In de beginperiode zal nog niet echt een heel krachtig pakket noodzakelijk zijn. U betaalt vaak per 12 maanden. Er is vaak de mogelijkheid een pakket uit te bouwen naar meer schijfruimte of meer CPU kracht. Een uitbreiding kan dan worden aangeschaft op het moment dat dit nodig is. Zowel de registrar als de domeinextensie spelen zijn van invloed op de kosten van de domeinregistratie. Een domeinregistratie is meestal voor een jaar. Daarna betaalt u weer.

Het door u gebruikte CMS programma moet geschikt zijn voor het bouwen van de website die u voor ogen heeft. Zo is een marktplaats script kopen alleen nuttig wanneer u er een eigen marktplaats mee gaat beginnen. Iets anders wat belangrijk is om te onthouden is dat voor plugins van een gratis CMS pakket vaak wel betaald dient te worden. Het kopen van een CMS systeem dat al de gewenste functionaliteiten bevat is dan geen gek idee.