Een mooie startpagina samenstellen

In dit artikel kunt u meer over PHP lezen. Voor het maken van web scripts kiest men vaak voor deze programmeertaal. Denk bijvoorbeeld aan een marktplaats script. Dat is een PHP script voor eigen advertentie website maken. Interactiviteit en de server laten reageren op de door de gebruiker genomen acties, daar komt PHP bij kijken.

Het verbinden met een database is eenvoudig gedaan wanneer u PHP gebruikt. Verdiept u zich in PHP, dan is het na een tijdje mogelijk om ook de wat moeilijker samengestelde websites in elkaar te zetten. Mocht het programmeren u te veel tijd kosten, dan is het ook mogelijk om reeds bestaande scripts aan te schaffen. Neem het artikel Eigen startpagina door voor meer informatie. Het scheelt u ontwikkeltijd wanneer u een reeds bestaand script koopt. Zelf PHP code schrijven is dan niet noodzakelijk. U kunt meteen met het script en uw website aan de slag. De wachttijd die u meestal heeft met het laten bouwen van een script, die is er dan niet meer. Het voordeel van een kant en klaar script is dat het vaak al uitgebreid is getest.

Bijna bij ieder webhosting pakket kunt u PHP scripts draaien. Eventueel dient u een installatiescript te draaien nadat u de bestanden naar de server heeft overgezet. Ook kan het zijn dat u een instelling in een bestand hier en daar goed moet zetten. Documentatie is vaak goed te vinden als u wilt weten wat de exacte stappen voor de installatie zijn. In het script kunt u vaak ook bepaalde functies toevoegen. PHP kennis is dan wel belangrijk.

In dat geval is het zelf maken van een PHP script niet nodig. Het is denkbaar dat u vertraging oploopt als u tijdens het maken van het script op lastige zaken stuit. Met een kant en klaar PHP script dekt u dit risico af. Laat u een script maken door een programmeur, dan kost dit vaak veel meer.