Een mooie startpagina op touw zetten

U zult een Nederlandse startpagina via de zoekmachines snel gevonden hebben. Het betreft dan ook een typisch Nederlandse uitvinding. In het buitenland zijn linklijsten vaak opgebouwd volgens een heel andere opmaak. Uiteindelijk was startpagina.nl de eerste website die is begonnen met de typische indeling in dochterpagina’s en rubrieken.

U kunt startpagina’s prima gebruiken voor linkbuilding. Er zijn veel startpagina websites waar u gratis uw eigen dochterpagina aanmaakt te vinden via Google. Zo wordt het mogelijk om wat links naar uw website te bouwen, zonder dat u daarvoor geld hoef te betalen. Wilt u zelf een startpagina website bouwen dan is het slim daarvoor gebruik te maken van een startpaginascript. U heeft een startpagina script, een domein en webhosting nodig voor uw eigen startpagina website. U leest hier meer over in het artikel Startpaginascript. U kunt links verkopen met het script, zodat u ook geld ermee kunt verdienen.

Het aanmaken van een startpagina is een peuleschil voor de gebruikers van uw website. Hiervoor dienen zij zich wel eerst via het aanmeldformulier aan te melden op de website.. De gebruikers kan via de beheeromgeving op elk gewenst tijdstip een bestaande startpagina uitbreiden. Het moet gaan om een eigen startpagina. Men kan de startpagina van een andere gebruiker niet wijzigen. Met een eigen startpagina website bent u beheerder met alle rechten. Dan kunt u wel alle startpagina’s wijzigen.

U kopieert de bestanden van het script naar de website. En wanneer u met uw browser navigeert naar uw website, zal automatisch het installatiescript starten. Het script vraagt u om een aantal belangrijke gegevens. Tijdens de installatie bepaalt u bijvoorbeeld uw inloggegevens. U kunt direct aan de slag met het toevoegen van dochterpagina’s en links na de installatie. U kunt per individuele rubriek de kleurencombinaties wijzigen.