Een moderne advertentiesite runnen

Voor ieder type website bestaat er wel een PHP script. Met een dergelijk script bouwt u bijvoorbeeld in een handomdraai uw eigen advertentie website. Een onderdeel van dit PHP script is het control panel. U kunt de kleuren bijvoorbeeld wijzigen via de beheeromgeving. Over een marktplaats CMS is op eigen marktplaats meer te lezen. U kunt heel makkelijk de bestanden van het script overzetten naar de server. Tijdens uw eerste bezoek aan de website kunt u het installatieproces starten. Daarin kunt u de globale gegevens van de website invoeren. U kunt zelf een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen voor het beheer van uw eigen website.

Wat fijn aan het advertentie script is, is dat u geen HTML of CSS codes hoeft te typen. Voor het aanpassen van content wordt vaak van een WYSIWYG editor gebruikgemaakt. Heeft u geen kennis van de techniek, dan is een CMS pakket bij uitstek de tool om een professioneel ogende website te maken. Het is ook mogelijk om producten van andere bedrijven aan te bieden als u dat wilt. Alles wat daarvoor nodig is, is het inladen van een XML feed met producten. In deze feed komen producten van een andere partij voor.

U hoeft niet te beschikken over technische kennis om met een marktplaats CMS het beheer van uw website te doen. Middels het beheerpaneel zal het doorvoeren van aanpassingen een peuleschil zijn. De verschillende beheerschermen gaan over een specifiek onderdeel van de website. Zo weet u na enige tijd in welk specifieke scherm u moet zijn voor het doorvoeren van een bepaalde aanpassing.