Een eigen startpagina op touw zetten

De meeste startpagina websites die u zult vinden, zullen Nederlandstalig zijn. Het betreft dan ook een typisch Nederlandse uitvinding. In het buitenland zijn linklijsten vaak opgebouwd volgens een heel andere opmaak. De website startpagina.nl is als eerste met de Nederlandse indeling begonnen.

Linkbuilding is iets waarvoor startpagina’s uiterst nuttig zijn. Een eigen startpagina samenstellen kan op een groot aantal websites zonder dat u daarvoor hoeft te bepalen. Deze websites voor linkbuilding inzetten kost u niets. Daarnaast is met een startpaginascript uw eigen startpagina website bouwen een lucratieve optie. U heeft naast een startpaginascript ook een eigen domein en een webhosting pakket nodig. Raadpleeg het artikel Startpaginascript als u wel interesse in een startpaginascript heeft. Online inkomen generen kan met het script. U kunt links op de website verkopen.

Een eigen startpagina samenstellen is voor de gebruikers een fluitje van een cent. Een account registreren kan met behulp van het registratieformulier.. De gebruikers kan via de beheeromgeving op elk gewenst tijdstip een bestaande startpagina uitbreiden. Natuurlijk moet het dan wel om een eigen startpagina gaan. U kunt als websitebeheerder wel alle startpagina’s van andere gebruikers wijzigen.

Als eerste zet u de bestanden van het startpagina script op uw webruimte. Dit kan met een FTP programma. Een volgende stap is het draaien van het installatiescript. En voert enkele belangrijke gegevens in. Zo kunt u zelf beslissen wat uw inloggegevens zullen zijn. U kunt direct aan de slag met het toevoegen van dochterpagina’s en links na de installatie. Van de verschillende rubrieken op een startpagina kunt u ook weer afzonderlijk de kleuren instellen.