Een eigen portaalsite samenstellen

Startpagina’s vormen een essentieel onderdeel bij iedere serieuze linkbuilding activiteit. Startpagina websites zijn een Nederlandse uitvinding en worden nog veel gebruikt. U kunt zelfs Nederlandse scripts aanschaffen die u helpen bij het maken van uw eigen startpagina website. Wilt u daarover meer lezen, dan is de pagina Aanmelden startpagina een prima startpunt. Hoe u aan een startpagina script kunt komen leest u daar.

Wilt u inkomsten met het startpaginascript genereren, dan worden daarvoor diverse faciliteiten geboden. Het is niet ingewikkeld om met behulp van het script backlinks aan andere partijen te verkopen. Met behulp van het beheergedeelte is het heel eenvoudig om het bedrag in te stellen dat u voor een link vraagt. Er is daarbij een handleiding beschikbaar waarin de stappen daarvoor staan beschreven.

Banners kunnen door middel van banner rotatie worden afgewisseld. Het verhuren van bannerruimte is een interessante optie die u met het startpaginascript heeft. Hier wordt in de handleiding van het script uitgebreid aandacht aan besteed.

Verricht u linkbuilding werkzaamheden, dan zijn startpagina’s uiterst handig. Een afzonderlijke startpagina zal vaak rondom een bepaald thema zijn opgebouwd. U kunt per afzonderlijke startpagina een subdomein instellen. Tijdens het maken van een nieuwe startpagina kunt u het gewenste subdomein invoeren. Een link op een pagina over een overeenkomstig onderwerp is zo gemakkelijk te plaatsen. Binnen iedere categorie op een startpagina is nog een aparte tekst toe te voegen rondom relevante zoektermen.

Eerder las u het reeds in dit artikel. Op een startpagina kunnen er nog extra widgets worden geplaatst. Er is bijvoorbeeld een widget waarmee het laatste nieuws op een dochterpagina te zien is. Een weerkaart toevoegen is een andere optie. Met het startpagina script plaatst u het in een handomdraai. Er is geen speciale kennis nodig. Zou u een kleur willen veranderen, dan is dat met behulp van het beheeromgeving uiterst gemakkelijk gedaan.