CMS beheer voordelen

Bent u van plan om uw eigen website te maken, dan moeten er een aantal dingen worden geregeld. U zult een contract voor webhosting moeten afsluiten. Er zijn verschillende prijsklassen waarbinnen webhosting aangeboden wordt. Voor een beginnende website zal een niet al te duur webhosting pakket nodig zijn. U kunt bij veel hosting providers uw webhosting pakket uitbreiden naar een beter pakket. Ook dient er een eigen domein geregistreerd te worden. Heeft u een bedrijf, dan is dat al helemaal van belang om serieus genomen te worden. Voor een domein zult u in de regel maximaal een tientje per jaar moeten betalen.U kunt er vanuit gaan dat u enkele tientallen euro’s per jaar maximaal kwijt bent aan uw eigen website.

Wilt u zelf een website beginnen? Voor het bouwen van een site bestaan verschillende opties. Het is mogelijk om de nieuwe website op een bestaand platform zoals Wordpress.com te maken. Maar u kunt ook een website installeren op uw eigen webhosting pakket. De tool die u dan installeert, wordt een content management systeem genoemd. Daarover is op CMS afkorting meer informatie te vinden.

U kunt de bronbestanden van een content management systeem eenvoudig overzetten naar uw hosting pakket. Gedurende het 1e bezoek wordt het installatiescript aangeroepen. Tijdens de installatie kunt u verschillende relevante instellingen invoeren. Er is geen verstand van HTML nodig om de software te installeren. Het stappenplan van de installatie van het CMS pakket is op de website van de aanbieder raad te plegen. Het CMS systeem kan ook door de aanbieder op uw webhosting pakket worden geïnstalleerd als u dat wenst. Middels auto updates kunt u uw website up to date houden met de laatste versie van het CMS.

Het CMS pakket wordt met een aantal layouts geleverd. U kunt dus een template kiezen dat bij het CMS pakket zelf zit. Men heeft de formulieren op uw site zo gemaakt dat spam wordt gedetecteerd. Wanneer spam wordt herkend, dan zal het bericht worden tegengehouden. Dit verkleint de kans dat u via uw contactformulier spam ontvangt.