CMS beheer info

Er zijn tools waarmee u met minimale kennis zelf een website kunt samenstellen. Mensen zonder technische kennis kunnen gebruik maken van een platform zoals Weebly. Echter zit u dan wel vast aan de beperkingen van het platform. Er zijn verschillende tools voor het in elkaar zetten van uw eigen website. De website kan op een online platform zoals Wix worden gebouwd. Dit kan in eerste instantie gratis, maar wilt u van meer mogelijkheden gebruik maken dan is een abonnement nodig. Een andere optie is een CMS systeem hiervoor gebruiken. U kunt plug-ins toevoegen waardoor het CMS pakket extra mogelijkheden en functies krijgt.

Wilt u een formulier aanmaken op uw website, dan kan dat prima. Bovendien bepaalt u zelf de velden van het formulier. Diverse formulieren zijn zo aan te maken en te plaatsen. Bij elk veld kunt u aangeven of het gaat om een noodzakelijk veld. Via e-mail ontvangt u de ingezonden formulieren. Per los formulier kunt u aangeven waar naartoe het moet worden gestuurd. Wilt u de diverse formulieren dus op diverse e-mailadressen ontvangen, dan is dat gemakkelijk te doen. Spam kan door het formulier worden tegengehouden.

Per onderdeel zijn de relevante gegevens voor Google gemakkelijk in te voeren. Ook op het gebied van zoekmachine optimalisatie zit uw website met een CMS pakket doorgaans goed in elkaar. Laatst werden we op de pagina Websitebeheer gewezen. Wat de mogelijkheden van een CMS pakket zijn kunt u daar lezen. Online is er doorgaans een handleiding voor het betreffende CMS systeem te vinden. Uit de handleiding zijn ook de verschillende functionaliteiten op te maken. Wilt u meer dan alleen een aantal pagina’s plaatsen? U kunt uw website als kanaal voor de verkoop van producten en diensten gebruiken. U verkoopt dan producten en diensten direct via uw website. U realiseert het eenvoudig middels een koppeling met een betaalprovider.