Bouw gemakkelijk uw site

Voor een website maken is geen kennis meer nodig van de opmaaktaal HTML. Het CMS pakket is voorzien van een beheerpaneel waarmee u het beheer van uw website doet. Een website maken is zo niet lastig. Een goed startpunt is het artikel Betekenis CMS. Op die pagina kunt u meer lezen over de mogelijkheden die tot uw beschikking komen met een CMS systeem. u heeft geen kennis nodig van websites bouwen. De beheerschermen kunt u bereiken nadat u in de beheeromgeving bent ingelogd. U kunt de inloggegevens van uw beheeraccount tijdens de installatie van het CMS pakket instellen. U wordt daarbij door een afzonderlijk script ondersteund.

Gedurende het installeren maakt het content management systeem een beheerdersaccount aan. Op een later tijdstip kunt u de inloggegevens gebruiken om bij het beheerdersgedeelte te komen. Ook voor het gebruik van het beheerpaneel is geen diepgaande kennis van de techniek nodig.

Vaak kunt u met het CMS systeem meerdere accounts aanmaken. Wilt u in teamverband werken aan de website, dan is dat met een CMS pakket dus prima te doen. Het is dus niet nodig om het gebruikersnaam en het wachtwoord van uzelf aan anderen te geven. Met het account krijgt de ander toegang tot de beheeromgeving. Een wachtwoord vergeten, dat kan natuurlijk voorkomen. Een gebruiker kan via zijn e-mailadres instructies aanvragen voor wachtwoordherstel. Wanneer het e-mailadres bekend is binnen het content management systeem, dan zullen de instructies naar het e-mailadres worden gestuurd.